Atten var vi; atten glade ansikter, inkludert 6 ivrige ledsagere/vinvenner. Det var en flott dag. Vi plukket sopp, spiste baguette med hjemmerøket laks og drakk 2013 Ch Bonnet under åpen himmel. Skifttet om til tørre, pene klær gikk raskt. Vi gledet oss til Cremant de Bordeaux og lekker fingermat før middag.
Til den deilige middagen ble det servert følgende viner:
2010 Le G de Giraud
Tørr fra Sauternes. Bouquet med grapefrukt og lanolin. Smak fyldig og frisk, god ettersmak og god syre. Komplementerte sjøkreps og foie gras. Vil ha godt av lagring
2008 Ch La Tour- Martillac
Cru Classe fra Pessac/Leognan. Kraftig bouquet med stikkelsbærblader, Lys, striegul farge. Mye aroma lang ettersmak, men skjemmet av litt for mye eik. En god, men litt ung Pessac. Vil ha godt av lagring.
1986 Ch Canon-la – Gaffeliere.
Premier grand Cru Classe B. St. Emilion. Mørk purpurrød farge. Overdådige aromaer av svisker, mørke bær sjokolade, kaffe og krydre ny eik. En kompleks og overdådig vin.
1978 Cos Labory.
5. Cru St. Estephe. Tydelig brunlig kant/farge. Muld, krydder, tobakk, mørke bær. Bør drikkes nå.
1979 Cheval Blanc.
Premier Grand Cru Classe A, St. Emilion. Lys rød, transparent. Enda litt moden frukt på nesen, duft av urter og høy. Eleganse i munnen mer enn kraft. Modne , mørke bær,. Myke tanniner, sødmefull, godt balansert. En meget god 1979.
2005 Ch Coucheroy
Pessac/Leognan. Smak av røde bær og en forsiktig bouquet med samme hint. Litt kort i ettersmaken.Vil ha godt av et par år til i kjelleren. En god mandagsvin man gjerne kan drikke på torsdag også.
2000 Ch Fleur Maillet
Pomerol. Dyp rød,varm duft av mørke bær. Rund og varm også i munnen
1966 Ch La Lagune
3. cru Ludon, Haut-Medoc. Moden, elegant bouquet .Smak av modne druer, sol, urter, bær og muld. Deilig og varig ettersmak. Nydelig vin.
1997 Ch Gravas,
Sauternes. Dill, løpstikke og honning på nesen. Litt flat og uharmonisk i munnen. Ingen stor sauternes