Chateau Smith-Haut-Lafitte har siden 1990-tallet gått fra å være en høyst forglemmelig produsent til å bli en av de absolutte stjernene i Graves.
Selskapets kommersielle direktør Ludovic Fradin ledet en masterclass for commanderiets medlemmer på Østmarksseteren.
Smaksnotater ved Per-Øivind Skard
2016 Le Petit Haut-Lafitte blanc
Lys gul. Epler, mineraler og linme. Fremstår overraskende utviklet med kremente karakter over i epler og mineraler. Medium lang. 89p
2015 Chateau Smith Haut-Lafitte blanc
Lys gul. Grønne epler, mineraler, sitrus, pære og litt eik på nesen. Frisk med epler, sitrongress og lime. Flott struktur. Lang. 94p
2010 Chateau Smith Haut-Lafitte blanc
Gul. Utviklet nese med epler, pære, mineraler og litchi. Rik med en kremete tekstur. Epler, mineraler og tropisk frukt i munne. Kompleks og lang. 94p
2014 Le Petit Haut-Lafitte
Rubinrød. Kirsebær, blåbær og mineraler på nesen. I munnen mer røde bær. Lett og delikat. Fin balanse og struktur. 88p
2015 Chateau Smith Haut-Lafitte
Rubinrød. Blåbær, krekling, mineraler og lett toast. Frisk med mørke bær mot krekling og bjørnebær. Flott struktur og balanse om noe knytt nå. Lang. Trenger en del år. 94p
2012 Chateau Smith Haut-Lafitte
Rubinrød. Blåbær, krekling, mineraler og en lett parfyme. Frisk og leskende med mørke bær, noe krydder og deilig struktur. Lang. 92p
2011 Chateau Smith Haut-Lafitte
Rubinrød. Blåbær, krekling, lær, mineraler og lett paprika. Frisk og delikat med blåbær, solbær og lett toast. Flott struktur. Lang. 91p
2010 Chateau Smith Haut-Lafitte
Rubinrød. Dyp og kompleks med blåbær, mynte, solbær og mineraler. Delikat og kraftfull med flott balanse. Masse mørk frukt med blåbær og solbær. Lett krydder og saltmineraler. Flott struktur. Veldig lang. 96p
2000 Chateau Smith Haut-Lafitte
Rubinrød med lett kant. Tobakk, sedertre, lær og krekling. Utvikling og balansert med sursøte mørke bær. Frisk og leskende med flott struktur og nokså integrerte tanniner. Rett og slett deilig. 92p