På vårmøtet 26. april på Østmarkseteren ble Lars Solbjørg og Henrik Kulseng-Hansen opptatt i Commanderie de Bordeaux a Oslo.
Smaksnotatene er ved Geir Haug.
Ch.Ferran blanc-Pessac-Léognan 2010
Oksydert flaske.
Ch.Couhins Lurton-Pessac-Léognan 2004
Ren, dyp gyllen. Mineralsk, med noe eik. Moden frukt, stikkelsbær, sitrus, lime og aprikos. Tørr, fyldig, god syre og lengde.
Ch.D’Armailhac Pauillac 2005
Rubinrød. Lær, stall, skogbunn, sedertre, tobakk og mørke bær. M- syre og tannin. M fylde og lengde. Drikkeklar nå.
Ch.Gazin Pomerol 2001
Dyp rød med en vanning rand. Lær, krydder, sjokolade, kaffe, søte plommer og svisker. På smak også noe solbær og litt fremtredende alkohol. Rik, frisk og fyldig med nydelige godt integrerte tanniner. Lang lengde.
Ch.Palmer Margaux 1986
Rubinrød med svakt gul rand. Eucalyptus, sedertre, kaffe, krydder og moden stenfrukt. Moden, fin syre og fløyels tanniner. God lengde.
Ch.Pontet-Canet Pauillac 1979
Mørk rød med svak brun kant. Negllakkfjerner, vår papp, sjokolade, sopp og krydder. Medium syre og tannin. Fin frukt og lengde.
Ch.Haut Bailly 1964
Dyp rød med brunt preg. Lær, sadel, jord, lakris moden frukt og en liten bitterhet i slutten. Flott balanse og harmoni. Fin lengde.
Ch.Sigalas Rabaud Sauternes 2001
Gyllen gul. Nektar, honning, aprikos og ananas. God syre og fylde, søt, M- lengde.