Sopptur med påfølgende middag basert på fangsten er en årlig tradisjon i commanderiet. Sopp og bordeauxvin er en strålende kombinasjon, og kjellermester Oddvar Walle Jensen tenkte både sopp og spennende tematikk når kveldens viner ble plukket. Tre commandeurer ble utvalgt til å holde hvert sitt kåseri rundt hver av tre første flightene, så smakene ble akkompagnert av historiefortelling.

Smaksnotater ved Per Øivind Skard

2012 Carbonnieux blanc

Strågul. Frisk nese med grønne epler, mineraler og lett grapefrukt. Frisk, kremete med fin syre og tropisk frukt. Lang. 90p

2009 La Reserve de Malartic Lagraviere Le Sillage

Dyp strågul. Delikat nese med lett æe grønne epler, mineraler og sitrongress. Frisk med gul frukt og en lett bitter finish. Medium lang. 86p

 

2009 Chateau Fourcas Dupre

Dyp rød. Delikat nese med kirsebær, moreller og mineraler. Frisk med røde bær. Fin syre og struktur. Noe hul. Ok lengde. 86p

Smakte samme vinen fra en annen flaske og den var friskere mer mer frukt og struktur. 88p

2006 Chateau Poujeaux

Dyp rød. Floral, mørke bær, krydder og lett lær. Frisk med fint krydder og røde bær. Deilig forfriskende struktur. Lang. 89p

 

 

1995 Reserve de la Comtesse

Mørk rød med lett brun kant. Frisk nese med lær, solbær, mineraler og lett krydder. Krydder, mørke bær og lær i munnen. Flott frisk syre med fin struktur. Lang. 90p

1983 Chateau Rauzan-Gassies

Mørk rød med brun kant. Lær, solbær, bjørnebær og fiken på nesa. Deilig og forfriskende. Balansert og delikat med mørke bær. Deilige integrerte tanniner. Lang. 91p

 

2011 Chateau La Tour Blanche

Strågul. Deilig frisk nese med kandisert appelsin, marmelade og fin mineralet. Frisk syre med honning og lett bitter appelsin. Flott syre og balanse. Lang. 93p

 

 

 

 

 

 

 

Se flere bilder fra soppturen og middagen