Under Commanderiets vårmøte på Østmarkseteren den 23. april ble Philip Amundsen, Geir Haug, Terje Johansen og Kåre Oftedal opptatt som commandeurer i Commanderie de Bordeaux à Oslo. Le Maitre Bjørn Normann Hansen ønsket de 4 velkommen i Commanderie de Bordeaux à Oslo, og ser frem til å dele hyggelige vingleder med dem i tiden fremover.
Philip Amundsen med faddere Einar Helset og Bjørn Normann Hansen.
Geir Haug med fadder Bjørn Normann Hansen og Maitre de echanson Bjørn Berg.
Terje Johansen med faddere Jan Engblom og Oddvar Walle Jensen.
Kåre Oftedal med faddere Oddvar Walle Jensen, og Jens Aalborg og Maitre de echanson.
Her en video fra opptaksseremonien.
Under middagen ble følgene viner drukket:
2012 Château Larrivet-Haut-Brion, Pessac-Léognan
Lys strågul. Frisk duft av sitron og stikkelsbær. Litt fylde i anslag, men syren strammer til etter hvert . Sitron/stikkelbær også i munnen. Ganske lang avslutning.
2007 Château Carbonnieux, Pessac-Léognan
Mørk strågul, duft av sitron og stikkelsbær, men etter hvert også mer tropiske aromaer i retning av melon og mango. Pent eiket, med en viss fylde. Begynner å vise modne trekk.
2001 Château La Garde, Pessac-Léognan
Tett og mørk rød farge. Fruktig duft av røde bær. Frisk syre, avdempet tannin. Noe utviklet, god lengde.
1995 Château Meyney, St. Estephe
Rubinrød. Jordlig preg, lite frukt, litt krydder, god syre, en aning alderspreg, ok lengde
1995 Château Gruaud- Larose, St. Julien, Magnum
Dyp rød og tett. Herlig duft av lær, seletøy, tobakk og eik, animalske toner, Syrlig anslag, men fyller munnen etterhvert. Balansert vin med ryggrad i utgangen. En meget god vin
1979 Château Haut- Brion, Pessac-Léognan
Dyp rød. Klassisk duft av tobakk og grafitt, Pent eiket. Duftinntrykk bekreftes i smaken. God balanse, lang og god avslutning. Flere år igjen.
1964 Château Cos d` Estournel, St. Estephe
Rød med klart brunskjær. Medisinal, litt gammel duft. Litt tynn smak, men henger sammen enda. Bedre på smak enn på duft. For gammel, men ikke uten en viss sjarm.
2001 Château Sigalas- Rabaud, Sauternes
Gyllen, botrytisnese. Aprikos og honning både på duft og smak, men med litt dominerende syre foreløpig. Har stoff nok i seg til å bli en stor vin om noen år.
Bjørn Normann Hansen