SopplagCommanderiets tradisjonelle sopptur fant sted i Østmarka den 10. september. Det var veldig lite sopp, men mye god vin som nedenstående smaksnotater v/ Kåre Oftedal viser:

NV Remy Breque Organic, Cremant de Bordeaux
Svake bobler, litt rustikk stil på nesen. Svakt eple, men mangler litt på frukten og har en bitter ukledelig finish. Ikke spesielt god.
76 P

2009 Ch. Casse Spleen Bordeaux Blanc
Middels intens på nesen med aromaer av voks, honning, røyk og steinfrukt. I munnen er vinnen middels minus fylde, ok konsentrasjon med smak av nesle, lanolin og fersken. Vinen fremstår litt enkel og mangler litt på både frukt og syre. Ok lengde men litt vandig avslutning. Ville forvente mer semillonpreg i en vin med blend 65 % semillon/35 % sauvignong blanc. God men enkel hvit bordeaux som ikke står seg nevneverdig ut i mengden.
83 P

2009 Ch. Corbonnieux blanc
70 % sauvignon blanc/30 % sémillon
Middels intens med aromaer av honning, fersken. Likevel mer fylde og kompleksitet enn foregående vin. Har også en mørkere stil i munnen med smak av honning, citrus og svakt grapefrukt. Fremstår litt spinkel, og syren er litt fremtredende, som antakelig skyldes at vinen fortsatt er ung. God hvit bordeaux som er god nå, men antakelig vil vinne på ytterligere lagring.
85 P

2004 Ch. Clerc Milon, 5. cru
Mørk ruby rød. Medium pluss intens med dufter av krydder, ceder, mørke bær, solbær, tjære og en lett balsamisk overtone. Kompleks. Full body med litt tilbakeholden frukt. Balansert men fortsatt markante tanniner. ok lang lett bitter tørr finish. vinen fremstår fortsatt ung og vil antakelig utvikle seg positivt videre, men er også god nå men krever mat.
88 P

2004 Ch. Pontet-Canet, 5. cru
Mørk ruby rød. Middels pluss intense komplekse aromaer av mørke kirsebær, krydder, mørke fruktdrop og mandler. Full body, flott konsentrasjon i frukten med smak av mørke bær, kirsebær, krydder og litt fat. Balansert med en fott syre. Mørk elegant stil. Kan drikkes, men vil bli bedre med lagring.
92 P

1966 Ch. D’Issan
Overraskende mørk rød i fargen for alderen. Middels intens, moden, varm litt søtlig stil, svakt rosin. Utvikler seg videre med luft med ceder, løv og lys bærfrukt og mer tørt preg. Også moden stil i munnen, med smak av sigar, svisker. Svakt maderisert. En elegant, kompleks, moden klassisk bordeaux som holder stilen utrolig godt etter snart 50 år, selv om den vel må sies å være over toppen.
88-89 P

1970 Ch. Pavie
Litt lukket på nesen, men klart modent preg. Middels minus intens på smak med røde krydrede bær, jord og ceder. klassisk stil. Utvikler seg positivt i glasset. Elegant og god moden vin, men litt sliten.
85-86 P

1966 Ch. Canon
Medium intens på duften med aromaer av ceder, mørke spicy bær, støv og karamell (smørbukk). Kompleks, forførende, moden nese. Medium body, flott balanse med smak av ceder, røde bær, kamfer og tobakk. Lang ettersmak. En strålendne moden men fortsatt levende øst-side vin. 1966 leverer fortsatt! 89-90 P

1989 Ch. Coutet Barsac
Mørk orange på farge. Intens nese med aromaer av mørke kandiserte appelsinskall, boutrytis/safran og honning. Full body vin med et bredt anslag og intens smaksbilde som fyller hele munnhulen. Smak av kandiserte appelsinskall, creme brulee mørk akasiehonning, og earl grey te. Flott syre som matcher den intense sødmen. En veldig god barsac. Mørk stil.
90 P

Bilde-9