Château Figeac er klassifisert som Premier Grand Cru Classe B, Saint Emilion.

Eiendommen var i sin tid på over 200 Ha, men ble delt opp på 1800 tallet. Deler av den gamle Figeac eiendommen tilhører nå Cheval Blanc og La Conseillante.

Eiendommen eies nå av familien Manoncourt og ble arvet av Thierry Manoncourt i 1947, men hans forgjengere kjøpte den i 1892. De eier også Ch La Fleur Pourret og Ch de Millery.
Thierry er nå død, og det er enken Madame Thierry Manoncourt og datteren Hortense Isione Manoncourt som nå driver eiendommen sammen med den ansatte direktør Jean-Valmy Nicolas. Tidligere var det svigersønnen Comte Eric d` Aramon som drev eiendommen.

Vinmarken er idag på 40 Ha og er plantet med 35% Cabernet Franc, 35% Cabernet Sauvignon, 30 % Merlot. Dette er en sjeldent høy andel Cabernet I St. Emilion. Dette skyldes av vinmarken inneholder mye grus, og nesten ikke leire, noe som gjør den godt egnet for Cabernet.
Den årlige produksjonen er på 150.000 flasker.
Fermentering foregår med naturlig gjær i tanker av stål og tre. Lagres så på 100% ny eik i 18-20 måneder.
Slottets 2. vin het opprinnelig Grangeneuve de Figeac, men heter fra 2012 Petit Figeac.

Les mer på
www.chateau-figeac.com

1/6-15
BNH

Commanderie de Bordeaux a Oslo besøkte slottet i oktober 2015 og fikk smake følgende vin. Smaksnotat ved Philip Amundsen:

2009 Château Figeac
Eksakt 1/3 av hver drue Merlot, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc. Året var særdeles gunstig, med mye sol og varme hele sesongen, og ga en strålende vin; rik og fruktig, et av de desiderte høydepunkt på reisen.
Nese: Kirsebær, sjokolade, blomster (fioler), svart pepper, lakris.
Munn: Moden frukt, mørke bær, kaffe, merkbare tanniner, ikke fremtredende alkoholisk, laaaaang ettersmak med kirsebær, kritt.

 

Sortering for hånd

Sortering for hånd

IMG_6908

Geir, Jens, Espen, Einar, Trond og Rabbe koser seg