Commanderiets årsmøte ble avholdt 7. mars på Østmarksseteren.  Smaksnotatene er ved Geir Haug og Karen Lykke Syse.

Ch Larrivet Haut-Brion 2012

(En av flaskene var oksidert. Dette er notatet for den som ikke var det.) Blek gyllen med grønnskjær. Dufter av aprikos, nesler og godt modne sitroner – klassisk sauvignon blanc på nesen. Litt vanilje/fat. Oljeaktig, god munnfølelse med flott syre og god lengde, men preget av høyt alkoholnivå og mangler litt eleganse.

Ch La Louvière Blanc 2008

Blek strågul på farge. Dufter av aprikos og tropisk frukt, Lycheefrukt. Kompleks både på duft og smak, litt mineralsk i stilen, oljeaktig munnfølelse og flott lengde. En nydelig vin.

Ch Montrose 1995

Dufter klassisk Bordeaux – sjokolade, mentol, grønn paprika og jordaromaer. Litt stall og cedertre også. På smak er den elegant, med middels fylde. Den har fortsatt god syre i behold men mangler litt lengde.

1990 Ch D’Issan

Ekstrem duft av sjokolade, lakris og bringebær/jordbær. Når den har stått litt i glasset kommer de klassiske solbæraromaene og duften av grønn paprika også frem. Medium fyldig. Nydelige, avbalanserte tanniner og flott lengde, en fantastisk vin.

1983 Clos Du Clocher  (Pomerol)

Tørr, tørre tanniner, fin lengde, M- syre, M- fylde, en litt sliten vin. Svisker, plomme, fat, våt skogbunn og sigar.

1975 Ch. Gruaud Larose (St. Julien 2. cru)

Et flott aromabilde med mange sekundær- og tertiære aromaer. Svarte bær, eik, grønn pepper, eucalyptus, jord, trøfler, sopp, tobakk, løv og lær. Tørr, mangel på tanniner og syre – ubalanse.

1990 Ch. de Fargues Lur Saluces (Sauternes)

Meget kompleks aroma; toffee, karamell, moden mandarin og appelsin, aprikos, mango, nektar, hvit sjokolade, fiken, svisker, nøtter søtt krydder. Søt, ren og god syre. God munnfølelse med en fin balanse og god lengde.