Årets vårmøte var også markering av 30-årsjubileet til Commanderie de Bordeaux à Oslo.
Flere fremtredene personligheter fra Bordeaux var tilstede under middagen på Østmarkseteren: Francis Boutemy (President & Grand Maître, Grand Conseil du Vin de Bordeaux), Véronique Dausse (Ch. Phelan Segur), Remi Edange (Domaine de Chevalier), Didier Galhaud (Ch. Giraud) og Véronique Sanders (Ch. Haut-Bailly).
Kjøkkensjef Steinar Drøsdal komponerte en fem retters middag for å matche vinene.
Smaksnotater ved Per Øivind Skard.
2009 Château Chasse Spleen blanc
Strågul. Sitrus, lime, mineraler og et hint av aprikos. Frisk med fin syre og tropisk frukt. Noe fat fortsatt. 87p
2009 Château Malartic-Lagraviere blanc
Strågul. Smoky, flinty med sitrus og noe tropisk frukt. Kremete i munnen med en del fat og tropisk frukt. Høy alkohol som skinner gjennom. Lang. 89p
2006 Château Haut Boutet
Rubinrød med lys kant. Lær og tobakk på nesen. Frisk med mørk frukt. En del fat og toast. Mangler kompleksitet og dybde. 87p
2005 Château Haut Bailly mag
Rubinrød med lys kant. Bjørnebær, blåbær, mynte og begynnende utvikling med lær og sedertre. Frisk med blåbær og krekling. Kompleks med flott struktur. Polerte tanniner. Veldig lang. 95p
1995 Château D’Armaillac dmag
Servert blindt. Rubinrød med brun kant. Lær og sedertre på nesen. Slank og delikat. Mangler frukt og kompleksitet. Noe hul. Medium lang. 87p. Svekkes vesentlig med et par timers luft. Feillagret flaske?
1994 Château Angelus dmag.
Mørk rød med brun kant. Lær, sedertre og tobakk. Syrlig og frisk. Utviklet i munnen. Fortsatt noe fat og tanniner. Medium lang med litt varm finish. 91p
1986 Château Talbot
Rubinrød med brun kant. Utviklet nese med lær, stall og høstløv. Noe fiken. Leken i munnen med flott syre. Frisk med integrerte tanniner. Lang. 94p
1990 Mouton Rothschild mag
Servert blindt. Transparent rød med brun vandig kant. Lær, sedertre og tobakk på nesen. Slank og syrlig. Hul og tynn fra flasken. Etter en halvtime blir den noe bedre. Noe høstløv og fiken. Medium lang. 89p ikke optimal flaske?
1990 Château Suduiraut
Mørk ravgul. Karamell, aprikos og kandisert appelsinskall. Karamell og brent sukker. Alkoholstikk. Besk og kort. 83p. Varmeskadet?
1990 Château D’Yquem
Mørk strågul. Lett florale toner. Fersken, honning og aprikos. Noe alkohol på nesen og sherrytoner. Noe te. Medium lang. 87p. Lett oksidert flaske.