Kjellermesterens Aften 2017

Kjellermesterens aften ble arrangert på Østmarksseteren 2. november.

Notater ved Terje Vold

2012 Ch. , Malartic Lagraviere, Pessac-Leognan

Lys med grønnskjær.

Frisk, ren Sauvignon Blanc bouquet.

Harmonisk og velbalansert smak, som sitter godt. Fin syre. En vin som godt kan lagres i flere år.

Druer: Sauvignon Blanc og Semillon.

 

2012 Ch. Ferran, Pessac Leognan

Gullig, tett og moden farge.

Svak fataroma med litt sitrus nese

Tørr og velbalansert. God fylde. Drikkemoden matvin som bør drikkes innen 2018.

60% Sauvignon Blanc, 40% Semillon.

 

2009 Ch. Cantemerle, Haut-Medoc

Tett rød-blå og ung i fargen.

Dufter av mørke bær og noe fat/vanilje.

Bra med tanniner, ung og harmonisk smak. Sitter godt. Vin fra et toppår.

52% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot, 8% Cabernet Franc.

 

Ch. Rauzan-Segla 1995, 2 cru Margaux, magnum

Mørk, tett, rødlig kant.

Middels bouquet av mørke bær og vanilje.

Myke tanniner, bløt stil, typisk Margaux stil.

Harmonisk.

53% Cabernet Sauvignon, 44% Merlot, 3% Petit Verdot.

 

1997 Ch. Clerc Milon, 5 cru Pauillac, magnum

Mørk, tett med en svak lys kant, svak brun i fargen.

Litt grønn paprika i nesen, seletøy-stall.

Lite tanniner/bitterstoffer, bløt og en klassisk Bordeaux fra et litt lett år.

58% Cabernet Sauvignon, 31% Merlot, 11% Cabernet Franc.

 

Ch. Clos de Clocher 1983, Pomerol

Middels tett i fargen, litt lysere, gullig kant. Murstein i kjernen.

Noe tannin med noe syrefriskhet.

Lite meddelsom i bouqueten, men noe moden Merlot kjennes. Østside vin.

Moden og bør ikke lagres. Litt over toppen.

70% Merlot.

 

Ch. Lagune 1975, Haut Medoc-Ludon

Middels tett i fargen med noe innslag av rødt.

Litt svak bouquet.

Noe tannin, snerper litt, men er samtidig innsmigrende bløt. Virker som den er fra midten av åttitallet.

70% Cabernet Sauvignon.

 

Ch. Cheval Blanc, 1986, 1er grand cru  classé, St. Emilion

Middels tett, litt rødlig kjerne og brunlig kant.

Klassisk Medoc nese? Stall og jordlig. Perfekt moden.

Fin integrert eik og god lengde. En topp vin nå.

Cabernet Franc 66%, Merlot 33%, Malbec 1%

 

Ch. Lafaurie-Peyraguey 1986, 1er cru Sauternes, magnum

Gullig farge, god tetthet. Moden.

Aprikosog fersken i bouqueten. Søt. Med litt innslag av honning i avslutningen. God lengde.

93% Semillon, 6% Sauvignon Blanc, 1% Muscadelle.

 

 

Meny

Pannestekt havabbor og foie gras
Fersken, fennikel, smørsaus

Andebryst fra Holte gård
Okseragu, krydderglace

Helstekt reinsdyr ytrefilet fra Røros
Skogsopp, rosettkål, jordskok, løkpuré, pommes fondant, trøffelglace

Tarte Tatin
Mandel, sitronverbenaiskrem